Online krasloten

Waarschijnlijk ken je de kartonnen krasloten wel. Deze zijn relatief goedkoop en je hebt vaak kleine prijsjes, zodat je weer terug kan gaan naar de winkel om al dan niet nieuwe te halen. Online krasloten zijn wat dat betreft een stuk minder bekend, maar bieden als groot voordeel dat je gelijk met je evt. behaalde winsten door kan spelen of kan laten uitbetalen op je rekening. Als je onbekend bent met het fenomeen "online krasloten", dan zal je vast het beeld hebben dat dit soortgelijke kansspelletjes zijn als de kartonnen versie. Onderstaande afbeelding kan wat dat betreft het beeld bevestigen. Dit klopt slechts gedeeltelijk en is daarnaast in grote mate afhankelijk van de online aanbieder. De meest bekende online krasloten platforms bieden namelijk een groot scala aan verschillende kansspelen en i.d.d. ook de geen die op de welbekende kraskaarten lijken. Zo zal je o.a. bij "3WOW!" 9 verborgen vakjes moeten open krassen en bij drie gelijke bedragen win je dat bedrag. Niet dat je met een muntje op je beeldscherm hoeft te gaan krassen, gelukkig is het gewoon mogelijk met je muisaanwijzer. Een groot verschil met de kartonnen loten is met name dat je kan rekenen op jackpots van €1.000.000,- en hoofdprijzen van €200.000,- Er zijn trouwens wel meer verschillen, maar daar komen we later op terug.

Scratch2Cash

Scratch2Cash

Eén van de meest bekende aanbieders van online krasloten is Scratch2Cash. Zij bieden al sinds 2004 vermakelijke online kansspelen aan. Destijds waren dit voornamelijk de geen die veel weg hadden van de kartonnen versie, maar inmiddels bieden ze wel meer dan dat alleen. Als je op bovenstaande afbeelding klikt, zal je de website van Scratch2Cash bereiken en kunnen zien dat je kan rekenen op: online krasloten, video slots, classic slots, games, casino spellen, e.d. Het totale aanbod van gokspelletjes bedraagt zelfs meer dan 200! Klik gerust eens op "demo play" om zonder benodigde registratie kennis te kunnen maken met het spelaanbod. Je zal trouwens wel te maken hebben met een Engelstalige website, echter als je een account hebt en inlogt op je account, is alles gewoon Nederlandstalig. Dit lijkt misschien vreemd, maar heeft alles te maken met de komende legalisering van online kansspelen in Nederland. De Kansspelcommissie wil vooralsnog niet dat de aanbieders zich op Nederland richten middels een NL-talige website. En aangezien Scratch2Cash graag t.z.t. een vergunning wil in Nederland, voldoen ze graag aan de voorwaarden. Momenteel kan je trouwens ook rekenen op een eerlijk en legaal kansspel, Scratch2Cash heeft een "U.K. Gambling Commission license" en een vergunning verkregen door de "Lotteries and Gaming Authority of Malta".

Gokspelletjes

Online of offline?

Zoals eerder benoemd is het grote voordeel van online krasloten het gemak. Je hoeft namelijk niet je prijzen te innen in een winkel. Een nog groter voordeel is de winkans. Bij de offline kraskaarten kan je rekenen op een uitbetalingspercentage van nog geen 60%. Dit betekend dat van alle verkochte kraskaarten 60% van de opbrengst als winst wordt uitgekeerd. Het feit dat ze adverteren met "op 1 van de 3 loten valt een prijs" of zelfs met kerst "winkans van 1 op 2", zegt wat dat betreft helemaal niks. Het enigste wat hiermee gezegd wordt, is dat je regelmatig een prijs wint, maar als dit je lot prijs of minder is, heb je nog geen winst.

Bij de online krasloten kan je rekenen op een uitbetalingspercentage van maar liefst 97%. Dit betekend dus dat van elke 100 euro echt geld inzetten, er gemiddeld weer 97 euro als winst wordt uitbetaald. Natuurlijk komt het ook vaak voor dat je wel wint, maar geen winst behaald. Echter je maakt een veel grotere kans op hoge geld prijzen. Het enigste waar je rekening mee moet houden is het gegeven dat je zelf verantwoordelijk bent om bij 454 euro of meer winst, aangifte kansspelbelasting moet doen. Let wel: het gaat om 454 euro winst, dus je storting(-en), mag je eraf halen.

Gratis krasloten en bonussen

Ook leuk, als we Scratch2Cash weer even als voorbeeld nemen, is het gegeven dat je als nieuwe speler t.w.v. 5 euro gratis online mag spelen. Je ontvangt na registratie namelijk automatisch en zonder verplichtingen 20 gratis speelrondes (scratchies). Hiermee kan je winsten behalen en laten uitbetalen, zonder dat het jezelf iets heeft gekost.

Verder kan je rekenen op een welkomstbonus van 100% tot maximaal 200 euro. Stel je stort 20 euro (ideal mogelijk), dan zal je 40 euro speeltegoed ontvangen. Dit betekend toch mooi twee keer zoveel kans om de jackpot van een miljoen euro te winnen. En alsof dat nog niet gnoeg is, zal je bij elke echt geld inzet "reward points" sparen. Deze kan je vervolgens weer omruilen voor nog meer gratis speelgeld.